EN in English

Publicēts rakstu krājums "Francijas Garša: Gastronomija un Kultūra. Goût de France: Gastronomie et Culture"

3. oktobrī plkst. 19.00 Francijas institūta mediatēkā, Elizabetes ielā 59, norisināsies LU Literatūras, folkloras un mākslas institūta bilingvālā zinātnisko rakstu krājuma "Francijas Garša: Gastronomija un Kultūra. Goût de France: Gastronomie et Culture" atvēršanas svētki.

Krājumu sastādījušas Simona Sofija Valke (LU LFMI), Nadēža Langbūra (Ruānas Universitātes Pētniecības centrs, Francija) un Kinga Zavada (Raersona Universitātes Literatūras un kultūras fakultāte, Kanāda).

Krājuma raksti piedāvā pētījumus par garšu un gaumi kā gastronomiskas un kultūras citādības uztveri un vērtējumu, kā arī par gastronomiju kā nacionālās kultūras identitātes sastāvdaļu un tās nozīmi mākslās.

Atvēršanas svētku sarīkojums norisināsies latviešu un franču valodās, teiktā saprotamību nodrošinās tulkojums.

Pēdējo reizi labots: 20.09.2019 11:39:53